Societats naturalistes i ornitològiques

Hi ha la possibilitat d’introduir-se en el món de les aus fent cursets, excursions en grup i intercanvis amb altres persones. Parcs naturals, zoològics i entitats associacionistes naturalistes són llocs on es pot trobar informació, formació i intercanvi sobre aquest tema.

L’estat espanyol té una gran quantitat d’aquestes associacions, bona part de les quals són d’àmbit local o bé especialitzades en un espai natural de renom, com ara Picampall al Delta de l'Ebre. També n’hi ha d’àmbit més general i prou conegudes, com ara ADENA, Greenpeace, o DEPANA a Catalunya. Moltes d’aquestes associacions defensen alguna espècie d’aus aquàtiques o unes zones humides en concret.

 

Entre les institucions competents en el tema de les aus, hi ha les encarregades de la gestió del medi natural  que depenen de les administracions públiques, centrals o autonòmiques.

Dins de l’àmbit científic –deixant de banda els museus de zoologia i les universitats- destaca la SEO/Birdlife (Sociedad española de Ornitología), que és la societat ornitològica més important del país i que publica moltes obres, entre les quals hi ha la revista Ardeola.

 

Per trobar informació específica sobre el Delta de l’Ebre, es pot anar al Parc Natural del Delta de l’Ebre, que disposa, a més, d’unes instal·lacions de visita: l’Ecomuseu de Deltebre i el Museu de la Casa de Fusta. També hi ha un centre de recuperació d’aus.

Disposa, a més, de publicacions locals, on podem trobar pòsters d’aus i el cens anual fet al Delta, i organitza anualment cursos de caràcter naturalista.